Sayı:7 Ocak 2005 Merhaba

.
Merhaba

Yeni bir yıla girdik. 2005'in tüm insanlık için mutlu geçmesini dileğim ama bu zorun zoru. Mevcut şartlarda var olan İnsan kimliği hayatı paçavraya çevirmiş vaziyette. Kıyamet sonrası yaşanıyor
Anadolu-coğrafyası keder, deri ve aşağılanmayı hak etmiyor. Gavurdan medet uman bizmiyiz inanmak bile istemiyorum. Kopenhang kriterlerine mahkum edilmemeli bunun üst çıtasını kendi kültür ve uygarlığımızdan koyabilmeliydik. Bu duruma bizleri kim düşürdü?
Nerede insan?
Çaput çürüğü adamlar ne kadar çoğalmış, ilkeli olmalı ve bunun kültür ve medeniyet perspektifi oluşturulmalı bu yapılmazsa zulüm daha da ağırlaşır. Özgürlük sayhası yalçın kayalıklarda çınlayınca yüreklerde kıpır kıpır cemreler hareket etmeli. Yapacak İşimiz çok göreve talip olan erenler işte Milcan dergahı.
iki önemli ilkemiz var; Adalet, İhsan.
Yeryüzündeki pas silinecek insan olmanın burçlarında adalet ve ihsanın sancağı dalgalanacak.
Çağrım her an yeni gönüllere ulaşacak ve esenlik muştulan Kızıl Elma'yı kaplayacak, insan, hak ve görev tanımlarını çağdışı buluyorum, mevcut referansların değişimi gerek ama bu hiçbir zaman Avrupa'nın ölçütleri olmamalı.
Adalet ve İhsanı öneriyorum.
Biri mülkün temeli diğeri varoluşun. Kendine güveni tam, emeği yücelten dostlar elbet ortak düşümüz gerçekleşecek.
Milcan'da mevsim kış. Maraş sokakları tenha, deli poyrazın her gün başka bir şarkısı çınlar kuytularda, hüzün hiç yanımızdan ayrılmayan yoldaşımız. Çaya selam, tütüne devam, dostlara da kelam.

Alî BÜYÜKÇAPAR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder