Merhaba

MERHABA

Kar geldi
Zemheri kendi güzelliği ile Maraş’ı kuşattı. Ahır dağ ak saçlı bilgiler gibi vakur kenti seyrediyor. Zaman ne?
Kimin umurun da olup bitinler, yüreğinde ezel ebet varlık sızısını duyanlar için ne büyük telaş var öyle.
Kendini kurtarmak!
Kim kimden neyi kurtarıyor gibi sinsi sorularla mevzuyu bulandırmak isteyen çaşıtları Zülfikar’a havale edip o yezitleri unutmadan yola devam ediyoruz.
Varlık, bilgi, ahlak.
Üç som hakikat insanlara yabancı değil.
Duyun, eğlence, vurdumduymaz bir hayatı tufeyli duygularla yaşayan yığınlar için ne söz ne kaygı.
Maraş tenha.
Nergis satılıyor Trabzon Caddesinde, sümbül’ler için cemrelerin düşmesi gerek. Mor menekşeli buz gibi sulardan içen ceylanlar hemen ötemizde uzanan yavşan’dan bize bakıyorlar.
Ey varlığımı kuşatan ulu devam!
Senin bize bahşettiğin özgürlükler için neleri feda ediyor nelerden vazgeçiyoruz. Zincirleriyle varlığını ağırlaştıran özgürlük ülkesinin ülküsünü yüreğinde duymayan çıfıtlar uzak durun öteye gidin.
Cennet elmaları kızardı.
Kış için hazırladığımız şıralarımızla ne güzel demler geçiriyor Köroğlu hikâyesinden masalarla geceleri kutlu seherlere taşıyoruz. Namaz niyaz ilahilerle yirmi dört saatin yetmediği kış vakitlerini bahara taşıyıp yeni dirilişlerin muştuları olacağız.

FAZİLET DEMOKRASİ’ sinin ne olduğu soruluyor. Adalet, iffet, cesaret temelleri üzerine bina edeceğimiz egemenlik alanında hak ve hâkimiyet için kadim değerlerin neler söylediğine hep dikkat etmemiz gerekiyor. Demokrasi bu yüzyılın abonesi. Yalnız başına demokrasinin nelere güç yetire bileceği ortada. Fazilet ilkesinin beslendiği kaynak Anadolu’dur. Binlerce yıldır varlığını aşkla sürdürenlere cennetler kutlu olsun.
Ötüken diyarının hoyrat türküleri kupuzların eşliğinde söylenecek, toylar kurulup var oluş neşesinin bitimsiz nameleri kulaktan gönüllere yayılacak.

Medet ya Murtaza

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder