Merhaba

Merhaba

Güz Maraş’ta bütün hoyratlığı ile bizimle. Ahırdağ orada, Başkonuş sisli, Yavşan gülümsüyor ötelerden. Cır cır böceklerinin geceye eşlik eden sesleri bitti. Güneşle birlikte evlerin içine de bir ateş düştü.
Nar kızardı, ayva sarardı ve sular biraz daha soğudu.
Memleket nasıl?
Türk’ün var oluş neşesini daha duymadı Anadolu’nun bu günkü insanları. Dedekorkut’u bilmeyen, Battal gazinin haykırışlarını unutan bu nesile elbet Cebrail naraları şart. Turan ülkesinin sınırları ezelden ebede uzanır. Karlı tanrı dağlarında bizlere eşlik eden gövşen gözlü bozkurtların ulumalarını duyuyorum Maraş’ın tenha sokaklarında.
Elimizde Zülfikar ezel ebed devlet sevdamız bir ulu yemin, dünya mı koy verin gitsin.
Gökler ötesinden gelen bir muştu var şimdi.
İnsanı peygamber yapan aşkın kullarıyız biz. Demokrasiyi eşikte bırakıp daha ulu görevlere hazırız yol uzun bizde yemen türküleri, bozlaklar ve hüzün.
Sağ yanımız cennet yüreğiniz Kerbela hedefimiz Turan olsun.

Ali Büyükçapar

3 yorum:

  1. Merhabalar Aziz Dost Ali Bey,
    Haberleşmeyeli yıllar olmuştuki Milcan çıkageldi. Yeniden size ulaşma yollarını arama vesile oldu. Telefon numaranızı da kaybettim, kaybolan telefonumla birlikte. Belki de ucuz bir bahane diyeceksiniz bu hikayeye vefasızlığımı örtmek için ama bir gerçek... Neyse ki dünya küçük, arayan da bulabiliyor. Mahcubum. Çok teşekkür ederim. Haberleşelim. Çalışmalarınızda başarılar dilerim. Telefon numaramı yazıyorum buraya, ama bu yorumu onaylarsanız, numarayı lütfen silin...
    Hoşça bakın kendinize,
    Muhabbet ile...

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil